Ώρα της Γης 2010: Σβήνουμε τα φώτα στις 27 Μαρτίου το βράδυ

2
26

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το Σάββατο στις 27 Μαρτίου στις 8,30 το βράδυ σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα και μεταδίδουμε το μήνυμα για την αναγκαιότητα της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του το WWF Ελλάς.

Ήδη 206 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, ενώ τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει 232 σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 733 φορείς και επιχειρήσεις.

Επιπλέον, περισσότεροι από 16.000 ιδιώτες έχουν εγγραφεί στον επίσημο δικτυακό τόπο της Ώρας της Γης www.wwf.gr/earthhour, ενώ οι συμμετοχές σε σχετικές ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Κατά την Ώρα της Γης 2010 παγκοσμίως αναγνωρίσιμα μνημεία όπως η Ακρόπολη, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λευκός Πύργος και η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου θα παραμείνουν στο σκοτάδι.

Η Ώρα της Γης 2010 δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον καθένα από εμάς. Είναι μια συμβολική κίνηση για να εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Σε αυτόν τον αγώνα, η συμμετοχή και η υποστήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών είναι η πλέον σημαντική.

Για μια ώρα θα σβήσει τα φώτα του το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 8,30 το βράδυ, στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του, στους εποπτευόμενους φορείς και στους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκστρατεία «Η Ώρα της Γης».

Η συμμετοχή της χώρας μας στην εν λόγω δράση γίνεται κάθε χρόνο ισχυρότερη, αποδεικνύοντας ότι μπορεί έμπρακτα να περιορίσει το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Συμβολικές κινήσεις, όπως η Ώρα της Γης ,αποτελούν καθημερινές ενέργειες που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στον περιορισμό εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους δημότες της πόλης να συμμετάσχουν και φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης 2010», και να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχοντας στην εν λόγω εκστρατεία, θα σβήσει τα φώτα, για μία ώρα: στο Λόφο του Λυκαβηττού, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, στο Δημαρχείο της οδού Λιοσίων, σε όλα τα δημοτικά κτίρια (γυμναστήρια του ΟΝΑ, Πολιτιστικά Κέντρα, γραφεία των επτά Δημοτικών Διαμερισμάτων, Λέσχες Φιλίας κα.) και στις καμινάδες της «Τεχνόπολις».

2 Σχόλια

  1. Θερμά συγχαρητήρια.
    Η οικογένειά μου και οι οικογένειες των παιδιών μου συμμετέχουμε ολόψυχα στην ώρα της γης απόψε
    Νάχετε πάντα τη δύναμη και το σθένος για τη προστασία του πλανήτη μας.
    Με Εκτίμηση
    Μανώλης

Comments are closed.