Σοκ-εξαθλιωμένοι μετανάστες τρώνε σκυλιά και γάτες…

0
131

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Εξαθλιωμένοι συνάνθρωποί μας, αλλοδαποί συνήθως, οδηγούνται να τρώνε σκυλιά , γάτες και περιστέρια είτε αδέσποτα είτε οικόσιτα που τα κλέβουν από σπίτια.

Μια τραγική κατάσταση που δείχνει την απόγνωση των ανθρώπων αυτών, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει κοινωνικά προβλήματα και αύξηση του ρατσισμού λόγω αντιδράσεων φιλόζωων. Αυτή τη φορά οι καταγγελίες έρχονται από τους Γαργαλιανούς.

Στη Μεσσηνία λοιπόν τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης αυξάνονται δραματικά. Ήδη καταγράφονται πρωτοβουλίες από φορείς και Δήμους για τη διοργάνωση συσσιτίων σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης, τη στιγμή που οι κλοπές σε καταστήματα τροφίμων, μαντριά και σπίτια παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις, κυρίως στην ύπαιθρο της Μεσσηνίας.

Στους Γαργαλιάνους, ανακοίνωση του Δήμου, η οποία συνοδεύει σχετική πρωτοβουλία, δεν αφήνει περιθώρια για όποιες παρερμηνείες.

«Toν τελευταίο καιρό συμβαίνουν φαινόμενα στο τόπο μας, αλλά και στις γειτονικές κωμοπόλεις, που όταν τ’ ακούσεις θλίβεσαι.

Μαγαζιά ανοίγονται για κλοπή, αλλά οι κλέφτες ενδιαφέρονται για τρόφιμα. Έχουν αυξηθεί σημαντικά οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια, για να βρουν κάτι να φάνε. Σε γειτονική κωμόπολη βρίσκονται τομάρια από σκυλιά και γάτες, σημάδι που δείχνει ότι κάποιοι στρέφονται και σε αυτά τα ζώα, για να μη πεθάνουν από την πείνα.

Κάθε συμπολίτης μας που νοιώθει άνθρωπος, δεν μπορεί να νοιώθει αδιάφορος όταν συνάνθρωποί του βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Άλλωστε, από πεινασμένο άνθρωπο όλα μπορεί να τα περιμένεις. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Γι’ αυτό κάποιοι συμπολίτες μας δημιούργησαν μια επιτροπή, με σκοπό την οργάνωση συσσιτίων για τους «πεινώντες και διψώντες» κατά την ρήση του Ευαγγελίου».

Η Πολιτεία, υπό την ευρύτερη έννοια της πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα γιατί η κατάσταση είναι τραγική και δεν μπορούμε να κρυβόμαστε άλλο πίσω από το δάκτυλό μας.

Οπως φροντίζουμε για ένα μπωλ νερό και φαγητό για τα αδέσποτα, ας προσπαθήσουμε όλοι να προσφέρουμε ένα κομμάτι ψωμί στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Πηγή: adespoto.gr

Σχόλια