Φωτοβολταικά: ρεκόρ ισχύος στη Γερμανία

0
88

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η επικεφαλής του τμήματος ηλιακής ενέργειας, του γερμανικού υπουργείου Περιβάλλοντος Κάριν Φράιερ, μιλώντας σε συνέδριο του Euroforum, αναφέρθηκε στο ρεκόρ νέας ισχύος 3,000 μεγαβάτ, το οποίο σημειώθηκε πέρυσι και πρόκειται να καταρρίψει το 2010, η αναμενόμενη επιπλέον εγκατεστημένη ισχύς 5,000 μεγαβάτ από φωτοβολταικά, στη Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», η Φράιερ απέδωσε την εκρηκτική αυτή ανάπτυξη, στη σπουδή των επενδυτών να προλάβουν τη μείωση κατά 16% των επιδοτήσεων, η οποία θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

Η Γερμανία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά φωτοβολταικών με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 9,000 μεγαβάτ στα τέλη του 2009 και τη δημιουργία περίπου 58,000 θέσεων εργασίας, μέσα στην περασμένη δεκαετία.

Επίσης, διευκρίνισε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές, πριν τεθεί σε ισχύ η μείωση των κρατικών επιδοτήσεων.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε την ηγετική θέση στην τεχνολογία και τις θέσεις εργασίας , αλλά από την άλλη, δεν θέλουμε να οδηγήσουμε σε υπερθέρμανση την παγκόσμια αγορά. Οφείλαμε να προχωρήσουμε στη διόρθωση».

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι η νομοθετική πράξη θα δυσκολέψει τον ανταγωνισμό των γερμανικών εταιρειών με τους ασιάτες κατασκευαστές, ειδικά μετά τη μείωση του 16% από την 1η Ιουλίου, θα ακολουθήσει και νέα μείωση 11% με 13%, τον Ιανουάριο του 2011.

Σχόλια