Οικογένεια αρκούδων βρήκε καταφύγιο σε στάβλο στη Κοζάνη

0
27

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μια αρκούδα με τα μικρά της, βρήκε καταφύγιο στο στάβλο ενός κτηνοτρόφου στη Κοζάνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Η οικογένεια αρκούδων που ξύπνησε πρόσφατα από τη χειμερία νάρκη, αναζήτησε τροφή και ζεστασιά σε μια κτηνοτροφική μονάδα με πρόβατα, έξω από το χωριό Ασβεστόπετρα.

Οι «απρόσκλητοι επισκέπτες» πηγαίνουν κάθε βράδυ για να κοιμηθούν και φεύγουν τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον κτηνοτρόφο Χ. Ποκιάκη.

«Έχω έναν χώρο μέσα στη μονάδα, σε απόσταση 15 μέτρων από τον στάβλο, όπου βρίσκονται τα ζώα. Εκεί βάζω την κοπριά κάθε φορά που καθαρίζω τον στάβλο. Δίπλα εκεί πηγαίνει και κουρνιάζει με τα μικρά της, γιατί βγάζει ζέστη η κοπριά», δήλωσε ο κτηνοτρόφος.

Επίσης, ειδοποιήθηκε και ο Αρκτούρος, άνθρωποι του οποίου, έδωσαν οδηγίες στον κτηνοτρόφο καθώς και στους κατοίκους του χωριού, να μην πλησιάζουν τις αρκούδες και να μην τις ταΐζουν, για να μη συνηθίσουν την ανθρώπινη παρουσία.

Ο υπεύθυνος δράσεων της περιβαλλοντικής οργάνωσης, Λ. Γεωργιάδης, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «Η αρκούδα κατέβηκε χαμηλότερα για αναζήτηση τροφής, καθώς δεν υπάρχει καρποφορία στα άγρια δέντρα αυτή την εποχή. Θα έχουμε κι άλλα τέτοια συμβάντα αυτήν την άνοιξη. Βρήκε ένα χωράφι με αθέριστα παλιά καλαμπόκια και πήγε για να φάει».

Οι άνθρωποι από τον Αρκτούρο πρότειναν να καθαριστούν οι αθέριστες εκτάσεις της περιοχής και να απομακρυνθεί η κοπριά από την κτηνοτροφική μονάδα, ώστε η οικογένεια αρκούδων να χάσει την αγαπημένη της συνήθεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Ποκιάκης συνεχίζει να ταΐζει τα εν λόγω ζώα μεταφέροντας στο σημείο τροφή των προβάτων του.

Ο κτηνοτρόφος επισήμανε ότι «αν δεν την ταΐσω, θα είναι νηστική και θα μου κάνει ζημιά. Μπορεί να μπει μέσα στον στάβλο και να μου φάει τα ζώα. Καλά τα λένε στον Αρκτούρο, αλλά φοβάμαι για την περιουσία μου».

Τις επόμενες ημέρες, υπάρχει πιθανότητα να σταλεί βιολόγος στην περιοχή για να έχει προσωπική εικόνα της κατάστασης.

Σχόλια