ΟΗΕ: οι τίγρεις «στα πρόθυρα εξαφάνισης»

1
30

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ για την άγρια ζωή, δήλωσε ότι «ο κόσμος απέτυχε παταγωδώς» να προστατεύσει τις τίγρεις που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Msnbc.

Πριν 20 χρόνια ζούσαν 100,000 τίγρεις στις χώρες της Ασίας, ενώ τώρα εκτιμάται ότι ζουν μόνο 3,200 άτομα , επισήμανε ο Willem Wijnstekers, ΓΓ της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών (CITES).

Κάλεσε τις χώρες να αναπτύξουν στρατηγικές για τη σωτηρία των αιλουροειδών και να συνεργαστούν με διεθνείς υπηρεσίες όπως η Ιντερπόλ, για να μπει ένα τέλος στη λαθροθηρία και στο παράνομο εμπόριο οστών και μελών του σώματος της τίγρης.

«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι αποτύχαμε παταγωδώς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Willem Wijnstekers.

«Το 2010 είναι το κινέζικο Έτος της Τίγρης και το Διεθνές  Έτος Βιοποικιλότητας. Αυτή τη χρονιά πρέπει να αντιστρέψουμε τη τάση. Αν δε το κάνουμε θα πρέπει να ζούμε με αυτή την ντροπή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αν συνεχιστεί η λαθροθηρία και η καταστροφή των φυσικών τους βιότοπων, τότε θα εξαλειφθεί τελείως το εν λόγω είδος.

Υπάρχουν αναφορές για μεγάλη ζήτηση των οστών καθώς και για άλλα μέλη του σώματος των εν λόγω ζώων, τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.