Εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων

0
47

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μέσα στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης έγινε η χωροθέτηση του εργοστασίου ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Την εν λόγω απόφαση, έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου ΟΤΑ μειοψηφούντος του δημάρχου Ασσήρου Δημήτρη Ραβνάλη, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση των κατοίκων της περιοχής.

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ΟΤΑ συναντήθηκε, πριν 10 ημέρες στην Αθήνα, με το ΓΓ του υπουργείου Περιβάλλοντος, Κώστα Μαθιουδάκη.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Γιάννης Ζουρνάς, δήλωσε ότι «Κατά τη συνάντηση αυτή πήραμε το πράσινο φως για τη χωροθέτηση του εργοστασίου δυτικού τομέα στη Μαυροράχη, αλλά και τη δημιουργία ΧΥΤΥ (Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) και εργοστασίου ενεργειακής αξιοποίησης στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου».

Ο δήμαρχος Ασσήρου Δημήτρης Ράβναλης, διαφωνεί με χωροθέτηση του εργοστασίου στην περιοχή και τόνισε ότι θα συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να προσδιορίσει τις επόμενες κινήσεις του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Επίσης, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης εμφανίζεται αντίθετος με τη χωροθέτηση.

Σχόλια