Κίνα: 11 τίγρεις της Σιβηρίας πέθαναν σε ζωολογικό κήπο

0
27

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Έντεκα σπάνιες τίγρεις της Σιβηρίας πέθαναν σε ζωολογικό κήπο στη βορειοανατολική Κίνα τους τελευταίους τρείς μήνες, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Οι τοπικές Αρχές αποδίδουν τους θανάτους, στην έλλειψη κονδυλίων για τη φροντίδα των άγριων ζώων στους ζωολογικούς κήπους της χώρας.

Στη Κίνα υπάρχουν 5,000 τίγρεις που ζουν σε αιχμαλωσία σε ζωολογικούς κήπους και 50 τίγρεις που ζουν σε άγρια κατάσταση.

Οι τίγρεις πέθαναν στο ζωολογικό κήπο Shenyang Forest Wild Animal Zoo στην επαρχία Liaoning.

Το εν λόγω γεγονός επιβεβαιώθηκε από υπάλληλο του ζωολογικού κήπου.

Μέχρι στιγμής τα πραγματικά αίτια δεν έχουν εξακριβωθεί.

Ο Liu Xiaoqiang, εκπρόσωπος οργάνωσης για την προστασία των άγριων ζώων, δήλωσε ότι ο υποσιτισμός των εν λόγω ζώων είναι πιθανή αιτία θανάτου.

Προφανώς, τάιζαν τις τίγρεις με φτηνά κόκκαλα από κοτόπουλο, επισήμανε ο ίδιος.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι τίγρεις ζουν αιχμάλωτες μέσα σε μικρά κλουβιά, που περιορίζουν τις κινήσεις τους και μειώνεται η αντίσταση του οργανισμού τους στις ασθένειες.

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, δήλωσε ότι οι τίγρεις πέθαναν από διάφορες ασθένειες που παρουσιάστηκαν.

Οι οργανώσεις για την προστασία των άγριων ζώων, υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες διαβίωσης που ζουν οι τίγρεις στα πάρκα και στους ζωολογικούς κήπους της Κίνας, είναι τραγικές.

Γενικότερα, οι τίγρεις της Κίνας απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της λαθροθηρίας και της καταστροφής του φυσικού τους βιότοπου.

Επίσης, αν και έχει απαγορευτεί, το εμπόριο οστών και άλλων τμημάτων του σώματος των εν λόγω ζώων στη Κίνα από το 1993, η πρόκληση της λαθροθηρίας και του παράνομου εμπορίου παραμένει ακόμα.

Υπάρχουν αναφορές, ότι τα οστά καθώς και άλλα μέρη του σώματος των συγκεκριμένων ζώων χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, για τη θεραπεία του ρευματισμού.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια