ΥΠΕΚΑ: διαμεσολάβηση για τα κοιτάσματα πετρελαίου Καβάλας-Θάσου

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους των «Ελληνικών Πετρελαίων» και της «Ενεργειακής Αιγαίου», που είχε ως αντικείμενο συζήτησης τη συνέχεια των γεωτρήσεων στην περιοχή Καβάλας-Θάσου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση του προγράμματος ερευνών στις περιοχές της Θάσου, μέσω της ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταξύ της «Ενεργειακής Αιγαίου» και της καναδικής «Calfrac Well Services Ltd».

Η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση και εκχώρηση ποσοστού 70% εκ του ποσοστού συμμετοχής, καθώς και των αντίστοιχων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για τις εν λόγω περιοχές (δυτικά και ανατολικά της Θάσου).

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν από κοινού, την παροχή των προβλεπόμενων οικονομικών διασφαλίσεων, για την άμεση και τυπική ολοκλήρωση της ως άνω συμφωνίας, καθώς και τη συνεργασία στο θέμα της γρήγορης προώθησης των γεωτρήσεων στις εν λόγω περιοχές.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα της συνάντησης κρίνεται από την ηγεσία του υπουργείου ως ιδιαίτερα θετικό για τη διασφάλιση των επενδύσεων, την αξιοποίηση της εκατέρωθεν τεχνογνωσίας και τέλος, την αξιοποίηση του εθνικού ορυκτού μας πλούτου».

Σχόλια