Σούσι σεφ κατηγορείται οτι σέρβιρε κρέας φάλαινας!

1
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε έναν σούσι σεφ σε εστιατόριο της Σάντα Μόνικα επειδή σέρβιρε παράνομα κρέας φάλαινας.

Ο 45χρονος σεφ αλλά και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στο οποίο εργάζεται κατηγορήθηκαν για την «παράνομη πώληση προϊόντος είδους που κινδυνεύει με εξαφάνιση».

Οι Αρχές επενέβησαν έπειτα από καταγγελία ακτιβιστών οι οποίοι επισκέφτηκαν τρείς φορές το εστιατόριο, προσποιούμενοι τους πελάτες, και παρήγγειλαν κρέας φάλαινας.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαιώθηκε ότι το κρέας προερχόταν από φάλαινα Sei, ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση και προστατεύεται από πολλά συμβατικά κείμενα.

Έτσι την Παρασκευή η αστυνομία εισέβαλε στο εστιατόριο και όπως γνωστοποιήθηκε κατασχέθηκαν ποσότητες κρέατος που ενδέχεται να προέρχεται από φάλαινα, κάτι που θα επιβεβαιωθεί από τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Η «έρευνα» των ακτιβιστών ξεκίνησε τον Οκτώβριο, όταν επισκέφτηκαν το εστιατόριο και παρήγγειλαν στον σεφ το πιο φρέσκο ψάρι που είχε. Επίσης παρήγγειλαν κρέας φάλαινας και κατάφεραν να πάρουν ένα μικρό δείγμα.

Σημειώνεται ότι οι δυο νεαρές ακτιβίστριες συνεργάζονται με τον Louie Psihoyos, τον Ελληνοαμερικάνο φωτογράφο του National Geographic που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ για το «The Cove».

Ο Louie Psihoyos ήταν μάλιστα εκείνος που πήγε το δείγμα στο Αμερικανικό Κέντρο Διαχείρισης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

«Υπάρχουν είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και όμως σκοτώνονται για κατανάλωση», δήλωσε ο Ελληνοαμερικανός φωτογράφος προσθέτοντας ότι αυτό είναι κατάχρηση της φύσης και της επιστήμης.

Για το Econews.gr Φ. Νικολάου

Πηγή Guardian

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.