Κατερίνα Μπατζελή: τέλος στην κακοποίηση των ζώων

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, προανήγγειλε την αλλαγή νομοθεσίας που αφορά στα ζώα συντροφιάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Σε δηλώσεις που έκανε η κ. Μπατζελή, μετά τη συνάντηση που είχε χθες 9 Μαρτίου με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, τόνισε μεταξύ των άλλων, ότι το υπουργείο  θα συνεργαστεί όσον αφορά την περίθαλψη και την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων.

Επίσης,  η κ. Μπατζελή ανέφερε ότι θα εφαρμοστούν πιλοτικά προγράμματα για τη διάσωση των ζώων, το υπουργείο θα προχωρήσει σε ελέγχους στα σημεία πώλησης και διακίνησης των ζώων και θα γίνουν σχετικές ενημερωτικές καμπάνιες.

«Ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει ότι όταν αγοράζει ένα ζώο πρέπει να είναι πιστοποιημένο και να μην πέφτει θύμα του παρεμπορίου και της παραοικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ειρήνη Μολφέση, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα αλλάξει η αντιμετώπιση της ελληνικής πολιτείας, όσον αφορά το θέμα των ζώων συντροφιάς.

«Είναι η πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολλά χρόνια που νιώθουμε αισιόδοξοι ότι κάτι θα αλλάξει στην Ελλάδα σε σχέση με την ελεεινή εικόνα που δίνουμε προς τα έξω», πρόσθεσε η κ. Μολφέση.

Σχόλια