Πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Πρόβλημα με τα σκουπίδια αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, λόγω της απόφασης των εργαζομένων στους ΟΤΑ να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι την Πέμπτη 11 Μαρτίου, με αποτέλεσμα ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης να παραμένει κλειστός, όπως και οι υπόλοιποι ΧΥΤΑ στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Οι αρμόδιοι στον τομέα Καθαριότητας των μεγαλύτερων δήμων δήλωσαν ότι «θα αρχίσουν να μας πνίγουν τα σκουπίδια» και απεύθυναν έκκληση προς τους πολίτες να εναποθέτουν  με φειδώ τα απορρίμματα στους κάδους.

Οι εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης επέτρεψαν την είσοδο σε ελάχιστα απορριμματοφόρα δήμων, τα οποία μετέφεραν νοσοκομειακά απόβλητα και σκουπίδια λαϊκών αγορών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας, δήλωσε ότι «Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ- ΟΤΑ, επιτρέπουμε την είσοδο σε ειδικές κατηγορίες σκουπιδιών. Ενώ καθημερινά ο ΧΥΤΑ δέχεται 1.500 με 2.000 τόνους απορριμμάτων, τη Δευτέρα δεχτήκαμε περίπου 500 τόνους».

Ο διευθυντής Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Ζηκόπουλος, επισήμανε ότι «Συγκεντρώσαμε περίπου 500 τόνους απορρίμματα, εκ των οποίων στο ΧΥΤΑ μπήκαν 120 τόνοι».

Σχόλια