Θεσσαλονίκη: 1η Σχολική και Λαϊκή Ποδηλατοδρομία

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Εκατοντάδες μεγάλοι και μικροί μαθητές συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, συγκεντρώθηκαν μαζί με τα ποδήλατα τους, χθες 7 Μαρτίου, μπροστά από το νέο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, από όπου ξεκίνησε η 1η Σχολική και Λαϊκή Ποδηλατοδρομία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη.

«Η ποδηλατοδρομία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά αποτελεί μια διαδρομή με συμβολική σημασία. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δώσει το μήνυμα της οικολογικής μετακίνησης και να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και των δημοτών της Θεσσαλονίκης σε θέματα οικολογικής μετακίνησης, καθώς και στην ενθάρρυνσή τους για τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου εναλλακτικής μετακίνησης», δήλωσε η Λουκρητία Μειμαρίδου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα Παιδείας.

Ένας μαθητής της Β΄ Γυμνασίου δήλωσε ότι «ασχολούμαι με την ποδηλασία εδώ και τέσσερα χρόνια. Σήμερα ήρθα στην ποδηλατοδρομία και γιατί μου αρέσει η ποδηλασία, αλλά και γιατί διοργανωτής είναι ο προπονητής μου και είπαμε να τον βοηθήσουμε».

Η ποδηλατοδρομία άρχισε από την κεντρική είσοδο του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου και συνεχίστηκε μέσω των οδών Β. Γεωργίου και Μ. Αλεξάνδρου στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας μέχρι τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης, από όπου οι ποδηλάτες επέστρεψαν στην αφετηρία.

Μόλις τελείωσε η ποδηλατοδρομία, πραγματοποιήθηκαν κληρώσεις για 20 ποδήλατα και ποδηλατικό εξοπλισμό, απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες και μοιράστηκαν μπλουζάκια ποδηλατοδρομίας.

Σχόλια