ΥΠΕΚΑ: νέα πρόταση για την ανάπλαση του Βοτανικού

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη κατέθεσε νέα πρόταση, βάσει της οποίας μειώνεται ο συντελεστής δόμησης του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό από 1,6 σε 1,2, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Η νέα πρόταση κατατέθηκε κατά τη συνάντηση που είχε η κ. Μπιρμπίλη με τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, τον επιχειρηματία κ. Μπάμπη Βωβό και τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού.

Δεν θα κατασκευαστεί το πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ούτε το γήπεδο του μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Ενσωματώνονται στο κτίριο του γηπέδου και στο εμπορικό κέντρο, οι εμπορικές χρήσεις του γηπέδου, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί εκτός του κελύφους του γηπέδου, ενώ αυξάνονται κατά 50% οι αθλητικές χρήσεις του Ερασιτέχνη με ταυτόχρονο περιορισμό κατά το ήμισυ της κάλυψης της εγκατάστασης- οι χρήσεις ανέρχονται συνολικά σε 7.500 τετραγωνικά μέτρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του εμπορικού κέντρου, κ. Άρης Βωβός, δήλωσε ότι «η μείωση του συντελεστή δόμησης από 1,6 σε 1,2 σημαίνει ότι χάνουν από την εμπορική εκμετάλλευση 8.000 τετραγωνικά μέτρα».

Στόχος της εν λόγω πρότασης, είναι η μείωση της συνολικής δόμησης στην περιοχή κατά 66.000 τετραγωνικά μέτρα, μείωση της δόμησης κατά 60% σε σχέση με όσα προέβλεπε η ρύθμιση Σουφλιά και αύξηση των χώρων πρασίνου κατά 30.000 τετραγωνικά μέτρα.

Η κ. Μπιρμπίλη δήλωσε ότι «προσπαθήσαμε να δώσουμε λύση σε ένα αδιέξοδο το οποίο διαμορφώθηκε με τη ρύθμιση του νόμου του 2006 και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για παύση των έργων στην περιοχή του Βοτανικού».

«Με το που θα ξεκινήσουν τα έργα θα υπάρξει άμεση κατεδάφιση της Λεωφόρου, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι πράγματι θα γίνει η διπλή ανάπλαση», πρόσθεσε η ίδια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης απαντώντας στην ερώτηση, αν ο δήμος είναι ο μεγάλος «χαμένος», αφού δεν γίνεται το πολυλειτουργικό κέντρο συνολικής επιφάνειας 43.000 τετραγωνικών μέτρων, τόνισε ότι  «Η πόλη της Αθήνας είναι κερδισμένη περιβαλλοντικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά».

Σχόλια