Πάρκο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

0
103

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο δήμος Πυλαίας Θεσσαλονίκης, σχεδιάζει τη μετατροπή μιας έκτασης 81 στρεμμάτων σε πάρκο με πράσινο, ποδηλατόδρομους, πεζογέφυρες και παιδικές χαρές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Πρόκειται για μια έκταση που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή Ελαιορέματος, μεταξύ του παραδοσιακού οικισμού της Πυλαίας και του συνοικισμού Κωνσταντινοπολιτών και Μαλακοπής.

Το εν λόγω έργο, με προϋπολογισμό 3,3 εκατ. ευρώ, θα εξυπηρετεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο της Πυλαίας, θα προχωρήσει, εφόσον δοθεί η έγκριση για ένταξη του στο ΕΣΠΑ.

Ήδη ο δήμαρχος Β. Καρτάλης έχει καταθέσει στις αρχές Φεβρουαρίου, αίτηση χρηματοδότησης στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα αξιολογηθεί άμεσα, μεταξύ άλλων προτάσεων των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένεται να ενταχθεί από το ΕΣΠΑ μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Στο χώρο του πάρκου σχεδιάζεται να φυτευτούν δεκάδες δέντρα, που θα συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής αλλά και στη βελτίωση του μικροκλίματος.

Σχόλια