ΥΠΕΚΑ: ελληνική συμμετοχή στη 12η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία

0
18

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Με στόχο την αναβάθμιση και διεθνή προβολή του ελληνικού αρχιτεκτονικού έργου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναλαμβάνει την ευθύνη της διοργάνωσης της ελληνικής συμμετοχής, στη 12η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, η οποία διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και θα διαρκέσει από 29 Αυγούστου έως 21 Νοεμβρίου 2010, συγκεντρώνοντας συμμετοχές από 54 χώρες.

Η εν λόγω πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ, εντάσσεται σε μια προσπάθεια διατύπωσης μιας συγκροτημένης πολιτικής για την αρχιτεκτονική.

Η διεθνής έκθεση, με θέμα τη συνάντηση ανθρώπων και αρχιτεκτονικής (People meet in architecture), αποσκοπεί στην αναγνώριση των επιπτώσεων των διαδραστικών σχέσεων που επηρεάζουν την αισθητική και λειτουργία του δομημένου περιβάλλοντος, αλλά και στην αποτύπωση του ίχνους των δράσεών τους στο φυσικό περιβάλλον.

Το Υπουργείο προκηρύσσει ανοιχτή πρόσκληση, καλώντας τους ενδιαφερόμενους αρχιτέκτονες, μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη θέση του Εθνικού Επιτρόπου, καθώς και για το θέμα.

Τους υποψήφιους και τις προτάσεις τους θα αξιολογήσει τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους αρχιτέκτονες Ηλία Ζέγγελη, Γιώργο Τζιρτζιλάκη και την διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Άννα Καφέτζη.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι η 12η Μαρτίου και η ανακοίνωση του Εθνικού Επιτρόπου θα γίνει στις 24 Μαρτίου.

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί θα πρέπει σε ένα μήνα να καταθέσει αναλυτική περιγραφή της πρότασής του για το ελληνικό περίπτερο και το θέμα.

Την επίβλεψη της διοργάνωσης έχει η Γενική Γραμματέας Χωροταξίας & Αστικής Ανάπλασης του ΥΠΕΚΑ, Μαρία Καλτσά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο που αναρτάται στην αρχική ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ στο www.minenv.gr/index.html.

Σχόλια