Πρόγραμμα γενετικής καταγραφής της αρκούδας

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Πρόγραμμα γενετικής καταγραφής και παρακολούθησης της αρκούδας στην Ελλάδα πρόκειται να υλοποιήσει, η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές».

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, θα διατεθεί Δήμο Σταυρούπολης Ξάνθης οίκημα για τη διαβίωση των Ελλήνων και ξένων εθελοντών καθώς και του επιστημονικού προσωπικού.

Τα παραπάνω προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν ο δήμαρχος Σταυρούπολης Γ. Καρασακαλίδης με τους εκπροσώπους του «Αρκτούρου».

Στην εν λόγω συμφωνία, προβλέπονται ερευνητικές δράσεις για την πανίδα, με έμφαση στην αρκούδα, δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του κοινού και ανάδειξης των χαρακτηριστικών της περιοχής, δράσεις διατήρησης και προστασίας σπάνιων οικόσιτων ζώων και ποικιλιών φυτών, δράσεις πρόληψης και δασο-προστασίας της ευρύτερης ορεινής ζώνης, δημιουργία μονοπατιών και ορεινών διαδρομών και δικτύωση επισκέψιμων περιοχών.

Επίσης, πρόκειται να συνταχθεί   συνταχθεί Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων, που έχουν σχέση με τη συμβίωση ανθρώπου-άγριας πανίδας.

Σχόλια