Φάλαινα σκότωσε εκπαιδεύτρια σε θαλάσσιο πάρκο

1
118

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μια φάλαινα όρκα επιτέθηκε και έπνιξε την εκπαιδεύτρια της στο θαλάσσιο πάρκο SeaWorld στη Φλόριντα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Έκπληκτοι έμειναν οι θεατές που βρίσκονταν στο θαλάσσιο πάρκο, όταν είδαν τη φάλαινα να αρπάζει και να τραβάει μέσα στη πισίνα τη 40χρονη εκπαιδεύτρια Dawn Brancheau.

H φάλαινα με το όνομα Tilikum άρπαξε από τη μέση την 40χρονη εκπαιδεύτρια την ώρα που την χάιδευε και της μιλούσε και την έπνιξε μέσα στη πισίνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του SeaWorld, η φάλαινα θα παραμείνει στο πάρκο και θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας, παρά τις φωνές κάποιων που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να απελευθερωθεί ή θανατωθεί το εν λόγω θηλαστικό.

«Θα αυξήσουμε τα  μέτρα ασφαλείας, για να είμαστε σίγουροι ότι κανένας στο μέλλον δεν θα πάθει κακό», δήλωσε ο Chuck Tompkins επικεφαλής των εκπαιδευτών του θαλάσσιου πάρκου.

Ο 30χρονος Tilikum που ζυγίζει 5 τόνους έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε ένα ακόμη θανατηφόρο.  Το 1991 είχε σκοτώσει και άλλη εκπαιδεύτρια στο Καναδά.

Έχουν αναφερθεί και άλλα περιστατικά επίθεσης της συγκεκριμένης φάλαινας σε εκπαιδευτές στο SeaWorld το 2004 και το 2006.

Την άτυχη εκπαιδεύτρια προσπάθησαν να τη σώσουν οι συνάδελφοι της με δίχτυα, αλλά τελικά την ανέσυραν πνιγμένη.

Για το econews Λίντα Σπυρέλη

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τις φάλαινες τις έφτιαξε ο Θεός για να ζουν ελεύθερες στους ωκεανούς.
    Δεν τις έφτιαξε για να παίζουν μαζί τους οι εκπαιδεύτριες.!

Comments are closed.