Η Google θα πουλάει ηλεκτρική ενέργεια

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η εταιρεία Google Inc. πήρε έγκριση από τη Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας των ΗΠΑ, να εμπορεύεται ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η εν λόγω κίνηση, θα ωφελήσει την εταιρεία να αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για την τροφοδοσία των κέντρων δεδομένων της.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ρυθμιστικής Ενέργειας των ΗΠΑ (FERC), ανακοίνωσε ότι δίνει την άδεια στη Google να αγοράζει και να μεταπουλά ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην ανακοίνωση της η  FERC, επισήμανε  ότι η εταιρεία Google δεν διαχειρίζεται αλλά ούτε διαθέτει δικές της εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Reuters, ότι η Google χρειάζεται την άδεια απλώς «για να περιορίσει και να διαχειριστεί το κόστος ενέργειας» για τις επιχειρήσεις της.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η εταιρεία είχε δεσμευτεί τον Ιούνιο του 2007 ότι θα περιορίσει το ενεργειακό της αποτύπωμα, αναζητώντας πράσινες λύσεις τεχνολογίας.

Η Google είχε ανακοινώσει τότε ότι θα συνεχίσει να μειώνει τις εκπομπές της κατασκευάζοντας και σχεδιάζοντας τα δικά της κέντρα δεδομένων, αλλά και χρησιμοποιώντας ανανεώσιμε πηγές ενέργειας για την τροφοδότηση των εγκαταστάσεών της.

Στα τέλη του 2007, η Google αποφάσισε να επενδύσει σε εταιρείες, ώστε να διεξάγουν έρευνες με στόχο την παραγωγή φτηνής ανανεώσιμης ενέργειας τα επόμενα χρόνια.

Οι εταιρείες του διαδικτύου, λόγω της αυξημένης ζήτησης που υπάρχει από τους χρήστες για την παροχή ηλεκτρονικών πληροφοριών, αυξάνουν συνεχώς το ενεργειακό τους αποτύπωμα και σήμερα ο κλάδος τους είναι γνωστός για την επιβάρυνση που προκαλεί στο περιβάλλον.

Για το econews Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια