Πρόγραμμα επενδύσεων για πράσινη ανάπτυξη

0
42

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Πρόγραμμα επενδύσεων για την πράσινη ανάπτυξη ύψους 1,5 δις ευρώ, ανακοίνωσαν χθες 18 Φεβρουαρίου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Οικονομίας Λ. Κατσέλη, Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη και ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Το εν λόγω πρόγραμμα, από ιδιωτικά, κρατικά και κοινοτικά κονδύλια, περιλαμβάνει δράσεις για τον εκσυγχρονισμό των βιομηχανικών περιοχών, την δημιουργία «πράσινων» ΒΙΠΕ όπου θα εγκαθίστανται επιχειρήσεις, οι οποίες θα δραστηριοποιούνται στην πράσινη επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία 10 Ολοκληρωμένων Περιβαλλοντικών Επιχειρηματικών Πάρκων στα νησιά.

Στα συγκεκριμένα Πάρκα θα συγκεντρώνονται δραστηριότητες παραγωγής ενέργειας με Ανανεώσιμες Πηγές, διαχείρισης απορριμμάτων, παραγωγής βιολογικών προϊόντων και διαχείρισης νερού.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η έξοδος από την οικονομική κρίσης μπορεί να γίνει με βασικό μοχλό το περιβάλλον.

Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα προβλέπει κίνητρα για την μετεγκατάστασης των επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ. Από τις 200.000 μεταποιητικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα, μόνο οι 2.500 είναι εγκατεστημένες σε ΒΙΠΕ.

Ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, τόνισε ότι το πρόγραμμα «πράσινης ανάπτυξης» θα οδηγήσει στην δημιουργία 12.000 νέων θέσεων εργασίας, θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 532.000 τόνους και θα εξοικονομούνται 2.000 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα.

Σχόλια