Η ενέργεια στο επίκεντρο των συνομιλιών Παπανδρέου- Μεντβέντεφ

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, θα είναι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

«Τα μεγάλα αυτά κοινά σχέδια βρίσκονται στο στάδιο της δραστήριας υλοποίησής τους», δήλωσε στο Ρωσικό Πρακτορείο Interfax, πηγή του Κρεμλίνου και σημείωσε ότι «ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε ζητήματα εμπορικής- οικονομικής συνεργασίας».

«Παρά την αισθητή μείωση του όγκου των συναλλαγών που προκλήθηκε από τη διεθνή οικονομική κρίση, υπάρχουν καλές προοπτικές για την εντατικοποίηση της αμοιβαία επωφελούς εταιρικής σχέσης Ελλάδας- Ρωσίας», επισήμανε η ίδια πηγή στο Interfax.

Όπως επισημαίνεται από το Πρακτορείο, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Ρωσία με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθεί με το Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο ανάπτυξης του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, ο οποίος βασίζεται στην κοινή διακήρυξη για την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας και στον προγραμματισμό για την ανάπτυξη τους για τα έτη 2010-2012.

Σχόλια