Ημερίδα με θέμα « Αγωγή Υγείας & Ηλιοπροστασία»

0
12

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2010, ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην αίθουσα «Αντώνη Τρίτση», Ημερίδα Αγωγής Υγείας με θέμα την Ηλιοπροστασία, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α΄θμιας Εκπαίδευσης της Α΄ & Β΄Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Τμήματος Δεικτών Ποιότητας Ζωής της Δ/νσης Αστικού Σχεδιασμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Υγιείς Πόλεις» της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, της οποίας ο Δήμος είναι πιστοποιημένη πόλη, των Γραφείων Αγωγής Υγείας της Α΄& Β΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και του « ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ» Οργανισμού Πρόληψης & Αντιμετώπισης του Μελανώματος.

Για την υλοποίηση της εκδήλωσης, συνεργάστηκε και η Δ/νση Δημ. Σχέσεων & Διεθνούς συνεργασίας  του Δήμου Αθηναίων, Τμήμα Σχέσεων Δήμου & Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μιας μακρόχρονης συνεργασίας για την Ηλιοπροστασία, που έχει ξεκινήσει από το 2001 και σκοπό έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Προαγωγή της Υγείας με θέμα την Ηλιοπροστασία, ώστε μέσα από τα προγράμματα Αγωγής Υγείας που επεξεργάζονται στα σχολεία τους, να μπορέσουν να μεταφέρουν με τις κατάλληλες μεθόδους στους μαθητές τους, αφ ενός γνώσεις σωστής προστασίας από τον ήλιο, αφ ετέρου να μάθουν να αναγνωρίζουν στο σώμα τους καθώς και στους οικείους τους, σημάδια που υποδηλώνουν ότι πρέπει να εξετασθούν από ειδικό ιατρό.

Ο βασικός στόχος είναι, σε μια ηλιόλουστη χώρα όπως η δική μας που όλοι χαιρόμαστε τα ευεργετήματα και τα πλεονεκτήματα της μεγάλης ηλιοφάνειας, οι μαθητές να μάθουν να προστατεύονται σωστά χωρίς να χάσουν την απόλαυση , την χαρά, το παιχνίδι και την ευεξία που ο ήλιος μας παρέχει.

Ο Αντιδήμαρχος στον χαιρετισμό που απεύθυνε, μεταξύ των άλλων, είπε :

«Σας καλοσωρίζουμε σήμερα, στην Ημερίδα που διοργανώνεται με την συνεργασία των Γραφείων Αγωγής Υγείας της Α΄και Β΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αθηνών, του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιεί το Πρόγραμμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας «Υγιείς Πόλεις» και του ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος.

Η σημερινή Ημερίδα, είναι προϊόν μιας μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ των συντελεστών που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της και μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την προαγωγή της υγείας που έγινε από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου μας το 1998 και το 2001 εντάχθηκε σε αυτό και το πρόγραμμα Ηλιοπροστασίας,  δράσεις του οποίου συνεχίζονται έκτοτε και επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στόχος μας, η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, με έμφαση στον παιδικό και τον νεανικό πληθυσμό, για την σωστή προστασία του από ένα αγαθό , ένα προνόμιο, ένα ευεργέτημα που απολαμβάνουμε στην χώρα που γεννηθήκαμε , τον Ήλιο».

Σχόλια