Το econews.gr ξεπέρασε τους 16,000 υποστηρικτές στο Facebook

0
21

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το www.econews.gr, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό portal στο ελληνικό διαδίκτυο, έχει πλέον ξεπεράσει τους 16.000 υποστηρικτές στο Facebook.

Το econews.gr ιδρύθηκε το 2004 και πέρασε στην ιδιοκτησία της Newslink τον Ιούλιο του 2008. Μετά από έξι μήνες ανακατασκευής και επανασχεδιασμού το econews ανέβηκε ξανά στον  «αέρα» σε νέα πλατφόρμα και με φιλικό σχεδιασμό για το χρήστη.

Το econews.gr καλύπτει όλες τις εξελίξεις στους τομείς του περιβάλλοντος, της ενέργειας και της οικολογίας. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ανανεώνεται καθημερινά από συντακτική ομάδα που παρακολουθεί την πιο πρόσφατη ειδησεογραφία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Η θεματολογία του econews ναι μεν επικεντρώνεται στο περιβάλλον,  αλλά είναι πολυδιάστατη καθώς περιλαμβάνει ενότητες όπως φύση, περιβάλλον, ενέργεια, κλίμα,  ανακύκλωση και δράσεις.

Επίσης, περιλαμβάνει την κατηγορία business, η οποία φιλοξενεί εταιρείες που πρωταγωνιστούν σε αυτό που ονομάζουμε «πράσινη ανάπτυξη».

Έτσι, το econews δεν απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε πολίτες με οικολογικές ευαισθησίες και σε περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλλά είναι ένας επικοινωνιακός φορέας ενημέρωσης και προβολής «πράσινων» επιχειρήσεων και δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Το econews συμμετέχει δυναμικά ως χορηγός επικοινωνίας σε πληθώρα εκδηλώσεων και εκθέσεων, όπως στην μεγαλύτερη περιβαλλοντική έκθεση των Βαλκανίων «Ecotec 2009» και στην environmentally friendly επίδειξη μόδας «Athens Dress Code» που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Από τον Δεκέμβριο του 2009 έχει αναλάβει την ηλεκτρονική διανομή του μηνιαίου περιοδικού του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών, ενώ υποστηρίζει σειρά δράσεων με σκοπό την ενεργοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση, κατά καιρούς πραγματοποιούμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις πάνω σε οικολογικά-περιβαλλοντικά θέματα, με σκοπό οι αναγνώστες μας να βρίσκουν ένα βήμα έκφρασης άποψης το οποίο μελλοντικά ίσως οδηγήσει σε ευρύτερη ευαισθητοποίηση και αποτελεσματικότερες πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με το ίδιο σκεπτικό δημιουργήσαμε την ομάδα φίλων του econews στο Facebook. Σε μικρό χρονικό διάστημα, το econews.gr απόκτησε θερμούς υποστηρικτές, οι οποίοι πλέον ξεπερνούν τους 16.000 και οι οποίοι συμμετέχουν στον διάλογο που ανοίγει καθημερινά στο διαδίκτυο πάνω σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την ενέργεια, την οικολογία και τις πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς.

Ως συντακτική ομάδα του econews θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους της ιστοσελίδας για την υποστήριξή τους και να τους διαβεβαιώσουμε ότι καταβάλλουμε σημαντικές προσπάθειες για να γίνουμε καλύτεροι προκειμένου να συνεισφέρουμε το ελάχιστο που μπορούμε για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η συνταντική ομάδα του econews

Σχόλια