ΟΗΕ: 55 χώρες κατέθεσαν τις δεσμεύσεις τους για τις μειώσεις εκπομπών CO2

0
12

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Συνολικά 55 χώρες κατέθεσαν τις δεσμεύσεις τους για τις μειώσεις των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2020, στα πλαίσια της Συμφωνίας της Κοπεγχάγης, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Οι εν λόγω χώρες αντιπροσωπεύουν το 78% των παγκόσμιων εκπομπών του CO2 που σχετίζονται με την ενέργεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal».

«Χρειάζονται να γίνουν περισσότερες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι εν λόγω δεσμεύσεις των χωρών, είναι σημαντικά δείγματα πως υπάρχει προθυμία, οι διαπραγματεύσεις για το Κλίμα να έχουν θετική κατάληξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Yvo de Boer, εκτελεστικός γραμματέας της Συνθήκης- Πλαισίου για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC).

Στις 55 χώρες που κατέθεσαν τις δεσμεύσεις τους περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Κίνα, η ΕΕ, η Ινδία, η Βραζιλία, η Ρωσία και η Νότιος Αφρική.

Η μη δεσμευτική συμφωνία στην οποία κατέληξαν το Δεκέμβριο στη Κοπεγχάγη, οι εκπρόσωποι από 192 χώρες, καλούσε τις κυβερνήσεις μέχρι τις 31 Ιανουαρίου να καταθέσουν τις δεσμεύσεις τους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η Συμφωνία της Κοπεγχάγης θέτει τις βάσεις για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη λήψη δραστικών μέτρων ώστε η παγκόσμια μέση θερμοκρασία του πλανήτη να μην ξεπεράσει τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια