Δήμος Ν. Ερυθραίας: πρόγραμμα δωρεάν διανομής ποδηλάτων

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο Δήμος Νέας Ερυθραίας, υλοποιεί ένα ελπιδοφόρο πρόγραμμα δωρεάν διανομής ποδηλάτων στους κατοίκους της πόλης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Στόχος του εν λόγω προγράμματος, είναι να γεμίσουν οι νέοι ποδηλατόδρομοι που διαθέτει πλέον η γειτονιά, με παράλληλη αποσυμφόρηση των δρόμων από τα Ι. Χ. Αυτοκίνητα.

Έτσι, κάθε κάτοικος της Νέας Ερυθραίας, θα μπορεί να παραλαμβάνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ένα ποδήλατο πόλης, καταβάλλοντας εγγύηση το ποσό των 75 ευρώ.

«Υπάρχει δυνατότητα χρήσης από μερικές εβδομάδες έως έξι μήνες, με δυνατότητα παράτασης ακόμα έξι μηνών, εάν υπάρχει συστηματική χρήση», δήλωσε ο κ. Π. Μπίτσικας, υπεύθυνος του δήμου για τη διανομή των δικύκλων.

«Εχουμε ήδη παραλάβει 300 από τα συνολικά 600 ποδήλατα που θα παραχωρήσουμε. Επιστρέφοντας το ποδήλατο μετά τη χρήση, εφόσον δεν υπάρχουν φθορές, οι κάτοικοι θα λαμβάνουν πίσω την εγγύηση. Εάν το ποδήλατο κλαπεί ή καταστραφεί, επιβαρύνονται με 75 ευρώ επιπλέον», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η Νέα Ερυθραία είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που εφαρμόζει το πρόγραμμα δωρεάν διανομής ποδηλάτων. Την ιδέα την πήραμε από τη γαλλική πόλη Μπορντό», δήλωσε ο κ. Ευθ. Μπακογιάννης, συγκοινωνιολόγος και σύμβουλος της δημάρχου κ. Βασιλικής Ταμπάκη.

«Οι εθελοντές ποδηλάτες θα συμβάλουν στην καλύτερη συγκοινωνιακή λειτουργία. Επιπλέον, θα λειτουργήσουν ως αξιολογητές του δικτύου ποδηλατοδρόμων, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια τεχνικά προβλήματα», συμπληρώσε ο ίδιος.

«Οι οδικοί άξονες στην Ερυθραία είναι ιδιαίτερα φορτωμένοι, καθώς υπάρχουν και πολλά διερχόμενα οχήματα. Στο κέντρο γίνεται χαμός, δεν βρίσκεις να παρκάρεις. Εάν εκατοντάδες πολίτες χρησιμοποιήσουν τα ποδήλατα του δήμου, θα υπάρξει ανακούφιση», τονίσε ο κ. Μπίτσικας.

Σχόλια