Τέλος τα πειραματόζωα στη βιομηχανία των καλλυντικών

2
38

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Αμερικάνικη εταιρεία ερευνών επιδιώκει να βάλει τέλος στα πειράματα που γίνονται πάνω στα ζώα, με την εφεύρεση συσκευής, της οποίας μπορούν να πραγματοποιούνται τεστ αλλεργικών δερματικών αντιδράσεων στη χρήση καλλυντικών ή φαρμακευτικών ουσιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Η συγκεκριμένη τεχνολογία ανήκει στην εταιρεία Hurel Corp. που εδρεύει στο Νιου Τζέρσεϊ, και η χρηματοδότηση του προγράμματος έγινε από την πολυεθνική εταιρεία καλλυντικών  L’Oreal.

Η εν λόγω συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο το 2011, μετά από μια σειρά συστηματικότερων και ασφαλέστερων δοκιμών και θα συμβάλει στην αντικατάσταση των ποντικών και των ινδικών χοιριδίων στα εργαστήρια.

Θα μπει ένα τέλος στο βασανισμό των εν λόγω ζώων.

Χρησιμοποιούνται εργαστηριακά παραγόμενα κύτταρα ανθρώπινου δέρματος, τα οποία τοποθετούνται σε αποστειρωμένο γυαλί και με την πρόσθεση χημικών ουσιών, προσομοιώνει τις φυσικές δερματικές αντιδράσεις σε αυτές.

2 Σχόλια

  1. Η απαγόρευση δοκιμών για τα τελικά καλλυντικά προϊόντα ισχύει στην Ευρώπη από τις 11 του Σεπτέμβρη 2004. Η απαγόρευση δοκιμών για συστατικά ή συνδυασμούς συστατικών ισχύει από τις 11 Μαρτίου 2009, για όλες τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις όπως για την αναπαραγωγική τοξικότητα και την τοξικό-κινητική κά. Για τις συγκεκριμένες αυτές εξαιρέσεις σχεδιάζεται να εφαρμοστεί η απαγόρευση σταδιακά μόλις επικυρωθούν εναλλακτικές μέθοδοι και θεσπισθεί κοινοτική νομοθεσία, με μέγιστη καταληκτική ημερομηνία 11 Μαρτίου 2013 (10 χρόνια μετά την έναρξη ισχύος της οδηγίας), ανεξάρτητα από τη διαθεσιμότητα εναλλακτικών μη δοκιμών σε ζώα.

    Περισσότερα
    http://www.safebeauty.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=143%3A%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B6%CF%89%CE%B1&lang=el

  2. ekatontades pontikakia pe8enoun ka8e lepto ya na ginomaste emis pio oraioi me molivi makup kragion lipgloss k oti allo yparxei…dn yparxei allos tropos ya na ginomaste omorfoi??? :/ :/ :/ 🙁

Comments are closed.