Κοπεγχάγη: δριμύ κατηγορώ του Chavez κατά Obama

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

chavez-accuses-obama-copenhagen-summit1Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Hugo Chavez στο μήνυμα του για την Πρωτοχρονιά, εξέφρασε πικρόχολα σχόλια κατά του πρόεδρου των ΗΠΑ Barack Obama,  τονίζοντας ότι «η αυταπάτη για τον Αμερικανό πρόεδρο τελείωσε και ότι οι πλούσιες χώρες άφησαν τον κόσμο στα πρόθυρα της οικολογικής καταστροφής».

Ο Hugo Chavez αρχικά είχε προσπαθήσει να βελτιώσει τις σχέσεις του με τον Barack Obama, με τον οποίο έκανε δημόσια χειραψία, χαρίζοντας του μάλιστα και ένα βιβλίο.

Τελευταία όμως είναι πολύ επικριτικός απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο, τονίζοντας ότι απέτυχε να περιορίσει τις «ιμπεριαλιστικές» πολιτικές στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και έδειξε ανοχή στο πραξικόπημα στην Ονδούρα.

«Ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Η αυταπάτη για τον Barack Obama τελείωσε και αποδεικνύεται από τους χειρισμούς που έκανε η αμερικάνικη κυβέρνηση» τονίζει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Επίσης, αναφέρθηκε στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή και κατηγόρησε ότι τα πλούσια κράτη αγνόησαν τις βασικές αρχές του ΟΗΕ για την ισότητα.

«Μας οδηγούν στα πρόθυρα της «οικοκτονίας», εκείνοι που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» επισήμανε στο μήνυμα του ο Hugo Chavez.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια