Η Βραζιλία δεσμεύεται για μειώσεις εκπομπών

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

brazil-climate-targetsΗ Βραζιλία θα θεσπίσει ρυθμίσεις για μειώσεις των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου 39% μέχρι το 2020, παρά την αποτυχία της Συνόδου της Κοπεγχάγης, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Carlos Minc.

Θα τηρήσουμε τους στόχους μας. Δεν έχει σημασία επειδή οι διαπραγματεύσεις στην Κοπεγχάγη δεν κατέληξαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως περιμέναμε, δήλωσε ο Carlos Minc μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Luiz Inacio Lula da Silva.

Ο Luiz Inacio Lula da Silva θα ασκήσει βέτο σε τρία σημεία του νομοσχεδίου για το κλίμα, το οποίο ψηφίστηκε από το Κογκρέσο τον περασμένο μήνα, αλλά θα διατηρήσει τους στόχους για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βραζιλίας.

Η Βραζιλία στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου 39% μέχρι το 2020, το οποίο ανέρχεται κατά προσέγγιση σε μείωση της τάξης του 20% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής προσπάθησε να πείσει άλλα αναπτυσσόμενα και βιομηχανοποιημένα κράτη να υιοθετήσουν φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εν λόγω εκπομπών στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης.

Τελικά όμως δεν έγινε εφικτό η επίτευξη μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για το Κλίμα στην εν λόγω σύνοδο.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες ρυπογόνες χώρες στο πλανήτη, όσον αφορά τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίες οφείλονται κυρίως στην αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια