Περίπου 125 φάλαινες βρέθηκαν νεκρές στη Νέα Ζηλανδία

0
35

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

dead-pilot-whales-new-zealandΠερίπου 125 φάλαινες-πιλότοι βρέθηκαν νεκρές σε δύο ακτές της Νέας Ζηλανδίας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανακοίνωσε στέλεχος της υπηρεσίας προστασίας της φύσης.

Παραθεριστές και πολλοί εθελοντές διασώστες, κατόρθωσαν να σύρουν ξανά στη θάλασσα 43 φάλαινες την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.

Στο Φεαργουέλ Σπλιτ δυτικά του παραθεριστικού θέρετρου Nelson την νότιο νήσο της Νέας Ζηλανδίας, συνολικά 101 φάλαινες- πιλότοι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο, ενώ  21 κήτη βρήκαν θάνατο σε ανατολική ακτή στην άλλη νήσο της χώρας.

Οι φάλαινες εντοπίστηκαν από ένα πιλότο  αεροπλάνου που μετέφερε τουρίστες, δήλωσε o Hans Stoffregen, εκπρόσωπος της υπηρεσίας διατήρησης των φυσικών πηγών.

Οι φάλαινες είχαν μείνει πολύ ώρα έξω από το νερό και την ώρα που φτάσαμε τα δύο τρίτα ήταν νεκρές και χρειάστηκε να κάνουμε ευθανασία στις υπόλοιπες, πρόσθεσε ο Hans Stoffregen.

Το εν λόγω φαινόμενο παρατηρείται συχνά στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας κάθε καλοκαίρι, για αδιευκρίνιστους λόγους μέχρι στιγμής και εκτιμάται ότι οι φάλαινες ίσως χάνουν τον προσανατολισμός τους, καθώς μεταναστεύουν και κατευθύνονται στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής.

Σχόλια