Λίμνη Καϊάφα: μελετώνται λύσεις για την προστασία της

0
70

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

measures-protection-lake-kaiafaΤην εντατικοποίηση των εργασιών της ομάδας εργασίας του υπουργείου Περιβάλλοντος αποφάσισαν  τα μέλη της, ώστε για το επόμενο 4μηνο να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις ανά εβδομάδα, για την επεξεργασία του πλέγματος των αποφάσεων που θα αποτρέπουν την αυθαίρετη δόμηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές».

Στην εν λόγω ομάδα εργασίας συμμετέχει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών-Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ) και ο Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ).

Μεταξύ των άλλων, εξετάζεται η αναθεώρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας, ο νέος τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών καθώς και η αναθεώρηση του κτιριοδομικού κανονισμού.

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Περιβάλλοντος διευκρινίζει, πως όσον αφορά τη νέα χάραξη στην προστατευόμενη περιοχή της Λίμνης Καϊάφα Ηλείας για τη δημιουργία αυτοκινητόδρομου, όσα σχεδιάζονται στην παρούσα συναποφασίζονται με το συναρμόδιο υπουργείο Υποδομών, ενώ παράλληλα έχουν συμμορφωθεί με την από 30/6/2008 προσωρινή διαταγή του ΣτΕ περί αναστολής των εργασιών.

Τα δύο υπουργεία συμφώνησαν να διερευνήσουν εναλλακτικές λύσεις στην προστατευόμενη περιοχή της Λίμνης Καϊάφα του τμήματος από Πύργο σε Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού.

Κάθε εναλλακτική λύση θα συνοδεύεται από καταρχήν εκτίμηση και αξιολόγηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον της περιοχής.

Μετά τη διερεύνηση των εναλλακτικών λύσεων, θα ακολουθήσει η διαδικασία εκπόνησης και υποβολής προς έγκριση νέας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι προτάσεις για τις εναλλακτικές λύσεις και η νέα περιβαλλοντική μελέτη σε άμεση συνεργασία και σε συμφωνία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς που την εκπροσωπούν, τότε θα ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση.

Σχόλια