ΥΠΕΚΑ: νέοι πρόεδροι στους Φορείς Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

environment-ministry-protected-areasΤο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανακοίνωσε τους νέους επικεφαλής των 27 Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Πρόκειται για τους προέδρους, ειδικούς επιστήμονες και αναπληρωτές ειδικούς επιστήμονες που προέκυψαν από την επεξεργασία των 425 βιογραφικών σημειωμάτων που υποβλήθηκαν μέσω της γνωστής διαδικασίας στο διαδίκτυο.

Οι νέοι επικεφαλής προέρχονται από τον πανεπιστημιακό χώρο, τα ΤΕΙ, τους τομείς του περιβάλλοντος, των δασών, της βιολογίας, της βιοτεχνολογίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται πως οι προστατευόμενες περιοχές είναι: Το Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου, το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου – Β. Σποράδων, η περιοχή Κάρλας – Μαυροβουνίου – Βελεστίνου – Κεφαλόβρυσου, το Δέλτα Αξιού – Αλιάκμονα – Λουδία, το φαράγγι Χελμού – Βουραϊκού, η περιοχή Καρπάθου – Σαρίας, το δάσος Κοτυχίου – Στροφυλιάς, η λίμνη Κερκίνη, ο Εθνικός Δρυμός Οίτης, το Δέλτα Εβρου, το δάσος Δαδιάς, οι λίμνες Κορώνειας – Βόλβης, το Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, το όρος Πάρνωνας και ο υγρότοπος Μούστου, η λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, οι Υγρότοποι Αμβρακικού, ο Εθνικός Δρυμός Βίκου – Αώου και Πίνδου, ο Εθνικός Δρυμός Πρεσπών, τα Στενά και οι Εκβολές Αχέροντα – Καλαμά, η Οροσειρά της Ροδόπης, το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, ο Εθνικός Δρυμός Ολύμπου, η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, ο Εθνικός Δρυμός Αίνου, ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού και ο Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας.

Σχόλια