Πειραιάς: άρχισε η αποκομιδή των απορριμμάτων

1
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

end-strike-piraeus-garbagesΈληξε η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα στο δήμο Πειραιά και άρχισε η αποκομιδή των απορριμμάτων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Η εν λόγω απόφαση αν και ελήφθη εν μέσω αντεγκλήσεων και σε έντονο κλίμα, τόσο μεταξύ των δύο μεγάλων δημοτικών παρατάξεων, όσο και μεταξύ των απεργών και της πλειοψηφίας, ωστόσο προσέφερε αμέσως μεγάλη ανακούφιση στους πολίτες αλλά και στους εμπόρους, που περίμεναν τις μέρες αυτές να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε μέσα σε κλίμα έντασης, καθώς τις  διαδικασίες παρακολούθησαν και παρενέβησαν οι εργαζόμενοι στην οδοσάρωση, την περισυλλογή των οικιακών απορριμμάτων και οι μηχανικοί των οχημάτων καθαριότητας.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές των εργαζομένων, Αλ. Νταβέλη και Β. Γκιτάκο, η ξαφνική απόφαση του δημάρχου Παν. Φασούλα να τροποποιήσει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου, διχοτομεί ουσιαστικά την Υπηρεσία Καθαριότητας και παράλληλα δεν προβλέπει οργανικές θέσεις μονίμου προσωπικού εργατοτεχνιτών για την νεοσύστατη υπηρεσία «Οδοσάρωσης».

Από τις 12.00 το μεσημέρι και μέχρι τις 3.10 το απόγευμα, γίνονταν τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Χρήστου Αγραπίδη, να κατακεραυνώνουν την Πλειοψηφία με αιχμές και κατ’ ευθείαν βολές, κατηγορώντας την Δημοτική Αρχή ότι επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση της Διεύθυνσης Οδοσάρωσης.

Τελικά, ο Δήμος Πειραιά συμφώνησε να μην προχωρήσει στην εφαρμογή των ασφαλιστικών μέτρων και στη συνέχεια δημιουργήθηκε επιτροπή από μέλη της Διοίκησης του Δήμου και των απεργών.

Η Επιτροπή, μετά από συζητήσεις που έγιναν, κατέληξε χθες 21 Δεκεμβρίου, σε κοινή υπογραφή κειμένου, με το οποίο οι εργαζόμενοι αποδέχονται τη δημιουργία Διεύθυνσης Οδοσάρωσης αλλά και η Διοίκηση δεσμεύεται να στελεχώσει την υπηρεσία με 75 άτομα μόνιμο προσωπικό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. 28 – 12 – 2009

    Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΗΞΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΆ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΦΟΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Comments are closed.