Κοπεγχάγη: έφτασε ο Barack Obama

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

barack-obama-arrives-copenhagenΟ Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama έφτασε στην Κοπεγχάγη σήμερα 18 Δεκεμβρίου, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για τη Κλιματική Αλλαγή.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, θα παραστεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν 25 αρχηγοί κρατών, μεταξύ των οποίων, θα είναι ο Δανός πρωθυπουργός Lars Lokke Rasmussen, ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy, ο Βρετανός πρωθυπουργός Gordon Brown, ο Ρώσος πρόεδρος Dmitry Medvedev και ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Lula da Silva.

Οι εν λόγω αρχηγοί είχαν συναντηθεί και την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου το βράδυ για να συζητήσουν για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις διαπραγματεύσεις για το Κλίμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σουηδίας, η οποία έχει αναλάβει την προεδρία της ΕΕ.

Ελπίζω να καταλήξουμε σε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία, δήλωσε χθες ο Σουηδός πρωθυπουργός Fredrik Reinfeldt, μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Ο Barack Obama αναμένεται να συναντηθεί αργότερα με το Κινέζο ομόλογο του.

Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση της ΥΠΕΞ Hilary Clinton, επεξεργάζονται σχέδιο για χρηματοδοτική ενίσχυση ύψους 100 δις. δολαρίων για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα στο κλίμα που επικρατεί στη Σύνοδο και πολλοί είναι εκείνοι που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην επίτευξη μιας συμφωνίας, αν υπάρξουν συμβιβασμοί από την πλευρά των ΗΠΑ και της Κίνας.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια