Κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

xyta-fylis-closedΚλειστός θα μείνει ο ΧΥΤΑ Φυλής επ΄ αόριστον μετά την απόφαση των εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν την μονιμοποίηση των 200 συμβασιούχων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και η Αθήνα κινδυνεύει με νέα συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους.

Οι δήμοι του Λεκανοπεδίου απεύθυναν έκκληση στους δημότες τους να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ Φυλής, Γ. Χάρδας, υποστηρίζει ότι πολλοί από τους συμβασιούχους έχουν εξειδικευθεί στη λειτουργία του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης και αν απολυθούν, θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

«Πρόκειται για μια εμπόλεμη κατάσταση. Η απεργία στον ΧΥΤΑ συμπίπτει με την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών. Είναι κρίμα διότι, ενώ ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί σ’ αυτούς τους ανθρώπους ότι θα μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, τώρα, έπειτα από επτά χρόνια στη χωματερή, ουσιαστικά τους πετάνε», δήλωσε ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ).

Επίσης σε ανακοίνωσή του επικρίνει τη στάση του υπουργείου Εσωτερικών, λέγοντας ότι πρόκειται «για απότομη κατάργηση των συμβάσεων, χωρίς μεταβατική περίοδο και χωρίς να αναγνωρίζει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την απόθεση των απορριμμάτων.

«Η αποκομιδή αναγκαστικά θα σταματήσει, καθώς τα απορριμματοφόρα είναι πλέον γεμάτα. Ας αναλάβει τις ευθύνες του το υπουργείο Εσωτερικών», τόνισε από την Κοπεγχάγη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γ. Δημόπουλος.

Σχόλια