Σύνοδος για τις ΑΠΕ στην Αθήνα

1
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

summit-renewable-energy-sourcesΣύνοδος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 10-12 Μαΐου 2010, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Το 4ο εθνικό συνέδριο με θέμα «Η Εφαρμογή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – προς Ένα Φιλόδοξο και Αξιόπιστο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσης», διοργανώνεται με την πρωτοβουλία της Διατμηματικής Μονάδας Ανανεώσιμων Ενεργειακών Πόρων (RENES) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αποτελεί συνέχεια των τριών προηγούμενων συνεδρίων για τις ΑΠΕ, που είχαν πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερη επιτυχία.

Το συνέδριο αποτελεί συνέχεια τριών προηγούμενων συνεδρίων για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) που είχαν πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερη επιτυχία.

Το κύριο θέμα του είναι η διαμόρφωση του Εθνικού Προγράμματος Δράσης για τις ΑΠΕ,  που προβλέπεται στην Οδηγία, η οποία ψηφίστηκε από την ΕΕ, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει το 20% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας μέχρι το 2020, να προέρχεται από τις ανανεώσιμες πηγές.

Η Ελλάδα είναι σε μία κρίσιμη στιγμή για την επίτευξη του στόχου που της αναλογεί, δηλαδή την κάλυψη του 18% έως το έτος 2020 από ΑΠΕ, επί της συνολικής ενεργειακής της κατανάλωσης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. einai i ora i ellada na xarajei energiaki politiki.ta lathi tou parelthontos prepei na stamatisoun.xanoume xrimata,molinoume to periballon kai den dimiourgoume proupotheseis anaptijis.i kivernisi ofeili na trejei pio grigora.

Comments are closed.