Από την Κοπεγχάγη αποκλειστικά ο Αντιδήμαρχος Γ. Δημόπουλος

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

george-dimopoulos-copenhagen-summitΤη σημασία της συντονισμένης δράσης των μεγαλύτερων δήμων του κόσμου με τους πολίτες για την άσκηση πιέσεων προς τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα επεσήμαναν από την Κοπεγχάγη τα μέλη της διεθνούς συνεργασίας πόλεων C40 -Climate Leadership Group, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Αθηναίων.

Μιλώντας για την περίπτωση της Αθήνας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Γιώργος Δημόπουλος, υπογράμμισε τις περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες  της πόλης και αναφέρθηκε στην διατάραξη του μικροκλίματος της πρωτεύουσας εξαιτίας των πρόσφατων καταστρεπτικών πυρκαγιών στο Λεκανοπέδιο.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Δημόπουλος αναφέρθηκε σε έρευνα που κάνει λόγο για αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στην Ελλάδα κατά 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου ως το έτος 2100 και μίλησε για τα εξειδικευμένα μέτρα που θα λάβει ο Δήμος Αθηναίων για την αναστροφή της κατάστασης.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τη σημασία της ευαισθητοποίησης των πολιτών πάνω στα περιβαλλοντικά θέματα, την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για επέκταση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και στην περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης για όλα τα υλικά.

Μάλιστα, ο Γιώργος Δημόπουλος αποκάλυψε ότι ο Δήμος Αθηναίων εξετάζει το σενάριο υπολογισμού των δημοτικών τελών σε συνάρτηση με την κατανάλωση ενέργειας τόσο από τα νοικοκυριά όσο και από τις επιχειρήσεις.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Δημόπουλος από την Κοπεγχάγη, οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τοποθετήσεις του Αντιδημάρχου έδειξαν  το Τορόντο, το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη, η Στοκχόλμη και η Ρώμη.

Μάλιστα, ανάμεσα στον Δήμαρχο της «Αιώνιας Πόλης» Τζιάννι Αλεμάνο και τον Δήμαρχο Αθηναίων συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινής πρωτοποριακής πρωτοβουλίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κοινά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου.

Σχόλια