Ο Δήμος Αθηναίων στην Κοπεγχάγη

1
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

athens-municipality-copenhagenΟ Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου, αναχώρησε χθες 14 Δεκεμβρίου για την Κοπεγχάγη, προκειμένου να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή.

Ο Δήμος Αθηναίων, ως μέλος της μεγαλύτερης συνεργατικής διεθνούς πρωτοβουλίας πόλεων για την κλιματική αλλαγή, το C40 – Climate Leadership Group, προχωράει στην εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου για την κλιματική αλλαγή, στη βάση επτά αξόνων προτεραιότητας, το οποίο και θα καταθέσει στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Γιώργος Δημόπουλος, θα παρουσιάσει σήμερα στη Σύνοδο (COP15) τους επτά άξονες προτεραιότητας, οι οποίοι αφορούν:

•Δομημένο περιβάλλον

•Εξοικονόμηση ενέργειας

•Απορρίμματα

•Μεταφορές και αστική κινητικότητα

•Πολεοδομία – χωροταξία

•Συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών

•Οριζόντιες δράσεις

Το στρατηγικό σχέδιο έχει καταρτιστεί από ειδική επιστημονική ομάδα, στην οποία συμμετέχουν οι Ειδικοί Επιστημονικοί Σύμβουλοι, Δρ. Ιωάννης Γκόλιας και Δρ. Ιωάννης Ζιώμας, Καθηγητές ΕΜΠ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σε ερώτηση που ετέθη στην τηλεόραση στον κύριο Κακλαμάνη, είπε ότι
    μέχρι την Δευτέρα το βράδυ δεν θα υπάρχουν σκουπίδια στον δήμο, έξω απο το σπίτι μου στο 5 διαμέρισμα στην οδό Ανδριτσαίνης 28 υπάρχει ένας λοφίσκος με σακούλες σχισμένες και πεταμένες στο οδόστρωμα με θέαμα που αν κάποιος ήθελε να δημοσιεύσει στο διαδίκτυο δεν θα έκανε καθόλου υπερήφανη την αποστολή του Δήμου στην Κοπεγχάγη!Κύριε Δημόπουλε σαν αντιδήμαρχο καθαριότητας θέλω να σας ρωτήσω έτσι θα συνεχίσει η πόλη μας(εκτός κέντρου)να είναι βρώμικη, μιας και η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει προσλήψεις;

Comments are closed.