Σκουπίδια: άρχισε η αποκομιδή τους

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

strike-ends-garbages-athensΟι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων τους, ύστερα από την απόφαση της Δικαιοσύνης να κηρύξει την απεργία παράνομη και καταχρηστική, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

Οι εργαζόμενοι ύστερα από συνεδρίαση που έκαναν, αποφάσισαν να βγάλουν στους δρόμους και πάλι τα απορριμματοφόρα, ώστε να μαζευτούν τα σκουπίδια μέχρι τα Χριστούγεννα.

Φυσικά άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις στο μέλλον.

Θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες για να καθαρίσει η Αθήνα από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν μαζευτεί.

Μέχρι την ολοκλήρωση της αποκομιδής, ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να «σβήσει» τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση από τις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα έναρξης της απεργίας.

Εξαιρούνται μόνο οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση σε θέσεις μόνιμων κατοίκων.

Εν τω μεταξύ, νέος γύρος αντιπαραθέσης ξέσπασε, μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του Δημάρχου Αθηναίων.

Ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στη Βουλή κατηγόρησε τον Δήμο Αθηναίων για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τα σκουπίδια.

«Ο δήμος έχει 600 συμβασιούχους στην καθαριότητα που ζητούν μονιμοποίηση και η ηγεσία του δήμου λέει ότι είναι δίκαιο το αίτημά τους. Γι” αυτό η πόλη αντιμετωπίζει αυτά τα χάλια τις τελευταίες ημέρες. Ιδού τα αδιέξοδα της πολιτικής που μας καλείτε να συνεχίσουμε. Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε αυτήν την πολιτική», δήλωσε ο υπουργός.

Αμέσως μετά, ο κ. Κακλαμάνης απαντώντας στον υπουργό, υποστήριξε ότι ομόφωνα η ΚΕΔΚΕ, δεν ζητάει την αυτόματη μονιμοποίηση, αλλά την επιπλέον μοριοδότηση της εμπειρίας των συμβασιούχων.
.

Σχόλια