Κοπεγχάγη: ο Gordon Brown για τις εκπομπές του CO2

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

gordon-brown-carbon-emissionsΟ Βρετανός πρωθυπουργός Gordon Brown πιέζει τους ευρωπαίους ηγέτες για βαθύτερες μειώσεις των εκπομπών CO2, κατά 30% κάτω από τα επίπεδα του 1990, μέχρι το 2020.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός  δήλωσε ότι ελπίζει να συμφωνήσουν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες με την πρόταση του.

Η μείωση που προτείνει για τις εν λόγω εκπομπές, είναι μια αύξηση της τάξης του 10%, από το στόχο που έχει θέσει η ΕΕ.

Πρέπει να πεισθούν τα κράτη μέλη για βαθύτερες μειώσεις των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και να λάβουν άμεσα μέτρα, τόνισε χαρακτηριστικά ο Gordon Brown.

Οποιαδήποτε πρόταση για να αυξηθεί ο στόχος μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, θα δεχόταν σκληρή κριτική από τις ανατολικο-ευρωπαικές χώρες, καθώς επίσης και από την Ιταλία και την Αυστρία, οι οποίες έχουν θέσει στόχους για μεγαλύτερες μειώσεις.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος για το Κλίμα της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed Al-Sabban, τόνισε στην ομιλία του ότι αμφισβητεί την αξιοπιστία της επιστήμης για τη κλιματική αλλαγή, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με την υποκλοπή e-mails από το Βρετανικό Πανεπιστημίο East Anglia, όπου περιείχαν πορίσματα ερευνών των επιστημόνων για το Κλίμα.

Στα εν λόγω e-mails αναφέρεται πως οι επιστήμονες διαστρέβλωναν επιστημονικά δεδομένα για πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια