Κλιματική αλλαγή: διαδηλώσεις στο κέντρο του Λονδίνου

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

march-climate-change-londonΧιλιάδες διαδηλωτές έλαβαν μέρος σε πορεία διαμαρτυρίας που έγινε το Σαββατοκύριακο στο κέντρο του Λονδίνου για τη κλιματική αλλαγή,  εν όψει της έναρξης της Συνόδου της Κοπεγχάγης, σήμερα 7 Δεκεμβρίου.

Οι διαδηλωτές κατασκήνωσαν στη πλατεία του Λονδίνου, Trafalgar Square για δύο ημέρες.

Ανάμεσα τους ήταν και μέλη οικολογικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων, που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες έμειναν δύο νύχτες μέσα σε σκηνές.

Η Anna Markova, εκπρόσωπος περιβαλλοντικής οργάνωσης δήλωσε ότι είναι μια κίνηση ευαισθητοποίησης των παγκόσμιων ηγετών που θα λάβουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν με το κρύο και τη βροχή, είμαστε όλοι ενωμένοι συνεχίζοντας τον αγώνα μας, τόνισε χαρακτηριστικά η Anna Markova.

Παράλληλα έγιναν εκδηλώσεις με προβολές ταινιών, με συγκροτήματα που  τραγούδησαν, καθώς και οικολογικά γεύματα που υπήρχαν για τους παρευρισκόμενους.

Ένας διαδηλωτής ο Tobia Revell δήλωσε ότι για τους πολιτικούς η Κοπεγχάγη είναι κάτι συνηθισμένο αφού είναι μέρος της δουλειάς τους.

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, μια άλλη μεγάλη διαδήλωση έγινε στο κέντρο του Λονδίνου, με τίτλο «Σταματήστε το Κλιματικό Χάος».

Στην εν λόγω διαδήλωση πήραν μέρος περίπου 20,000 άνθρωποι, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας.

Εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων που συμμετείχαν,  δήλωσαν ότι ήταν περίπου 40,000 άνθρωποι στη συγκεκριμένη διαδήλωση.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Gordon Brown, χαιρέτησε τις προσπάθειες των περιβαλλοντικών οργανώσεων που ήθελαν να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στους ηγέτες που θα λάβουν μέρος στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Επίσης διαδηλώσεις έγιναν στη Γλασκώβη, όπου συμμετείχαν 7,000 άνθρωποι αλλά και στο Μπέλφαστ.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια