Κλιματική αλλαγή: σύνοδος κορυφής Κίνας και ΕΕ

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

china-eu-climate-summitΗ Κίνα και η ΕΕ συμμετείχαν στη Σύνοδο για το Κλίμα, η οποία έγινε στην πόλη Nanjing, στα ανατολικά της χώρας.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Hu Jintao υπογράμμισε τη σημασία που έχει μια πιο στενότερη συνεργασία με τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, πάνω στους τομείς της οικονομίας και της κλιματικής αλλαγής.

Η Κινέζικη κυβέρνηση δίνει μεγάλη βαρύτητα στις σχέσεις της με την Ευρώπη, δήλωσε ο Hu, στο Σουηδό πρωθυπουργό Fredrik Reinfeldt και στον πρόεδρο της Κομισιόν Manuel Barroso.

Ο Fredrik Reinfeldt και ο Manuel Barroso έφτασαν στη χώρα  για να λάβουν μέρος στη 12η  Σύνοδο Κορυφής Κίνας-ΕΕ, στην πόλη Nanjing, ανατολικά της επαρχίας Jiangsu.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, τόνισε ότι η χώρα του θα καταβάλλει προσπάθειες μαζί με τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, να συνεργαστούν στενότερα στο τομέα της οικονομίας, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και σε άλλα σημαντικά διεθνή θέματα.

Τα τελευταία 35 χρόνια το εμπόριο μεταξύ Κίνας και ΕΕ έχει αυξηθεί εντυπωσιακά.

Και οι δύο πλευρές, θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπ΄ όψιν τους, τα νέα ζητήματα και προβλήματα που θα προκύπτουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ τους και να τα χειρίζονται κατάλληλα, επισήμανε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Η σημαντικότερη απειλή που υπάρχει για τον πλανήτη είναι η κλιματική αλλαγή, συμφώνησαν οι δύο χώρες και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της.

Θα πρέπει στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης να επιτευχθεί μια νέα δεσμευτική συφμωνία για την καταπολέμηση του εν λόγω φαινομένου.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια