Τίνα Μπιρμπίλη: ο ρυπαίνων θα πληρώνει

1
9

Περιβάλλον-Ενέργεια-Οικολογία.

birbili-environment-pollutionΗ υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, τόνισε χαρακτηριστικά ότι όποιος θα ρυπαίνει το περιβάλλον θα πληρώνει πρόστιμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Η κ. Μπιρπίλη μιλώντας σε σχετικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά εκγλήματα που συντελούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στον Ασωπό, τον Κορινθιακό και το Μαλιακό Κόλπο.

Όσοι ρυπαίνουν θα καλούνται να πληρώνουν για την πρόληψη και την αποκατάσταση της εν λόγω περιοχής.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Σταύρος Δήμας, επισήμανε ότι η παραβίαση της προστασίας του περιβάλλοντος είναι πλέον ποινικό αδίκημα.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν προσθεσμία μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 να ενσωματώσουν την οδηγία για την ποινικοποίηση των περιβαλλοντικών εγκλημάτων στο εθνικό τους δίκαιο, πρόσθεσε ο κ. Δήμας.

Η ειδική γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη, δήλωσε ότι η χωροθέτηση του βιομηχανικού πάρκου των Οινοφύτων θα αρχίσει άμεσα σε συνεργασία με την γενική γραμματέα Χωροταξίας.

Ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, τόνισε ότι οι υποθέσεις θα εκδικάζονται μόνο όταν θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των Επιθεωρητών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. κ. Μπιρπίλη εχω ενα αυτοκινητακη 1,4 του 98 που προσφατα περασε απο μια γνωστη δημοσια υπηρεσια που λεγετε ΚΤΕΟ και εκει μου ειπαν οτι δεν εχω καθολου καυσαερια …..Γιατι με τιμωρησατε με 302ε τελη κυκλοφοριας για ριπογονο αυτοκινητο??? Αυτο το κρατος δικαιου θα μας δωσετε τα επομενα 4 χρονια??? ΑΝ ΝΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ!!!!

Comments are closed.