ΑΠΕ: σύντομα το νομοσχέδιο

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

draft-law-renewable-energy-sourcesΤο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, το οποίο θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση, θα περιλαμβάνει ένα πακέτο ρυθμίσεων με παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα του θεσμικού πλαισίου που τις αφορούν, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Η Τίνα Μπιρμπίλη μιλώντας στο συνέδριο του Economist για την πράσινη οικονομία, τόνισε ότι το νέο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αδειοδότητση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλαγές στο χωροταξικό σχέδιο του κ. Γ. Σιουφλιά και διατάξεις για την κατασκευή δικτύων μεταφοράς της ενέργειας.

Επίσης αναφέρθηκε στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, η οποία αρχίζει στις 7 Δεκεμβρίου για την Κλιματική Αλλαγή και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει μια νέα νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου.

Η υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στις κυβερνητικές δεσμεύσεις, για την μείωση των εκπομπών αερίων του διοξειδίου του άνθρακα κατά 65% μέχρι το 2050, στο νέο ενεργειακό σχεδιασμό, ο οποίος περιλαμβάνει την εξοικονόμηση ενέργειας, στην αποκέντρωση της παραγωγής και αξιοποίηση του λιγνίτη, με την προυπόθεση της χρήσης βέλτιστων πρακτικών.

.

Σχόλια