Αρκτούρος: Το «Σπίτι της Αρκούδας» μετακομίζει στο Χωριό του Αη Βασίλη

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

arcturos-protection-brown-bearΑπό το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και για ένα μήνα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων στο πολυχώρο ΜΥΛΟΣ στη πόλη της Θεσσαλονίκης, με στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ευαισθητοποίση των μαθητών.

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα πωλητήριο αναμνηστικών ειδών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (με τη συνεργασία των γραφείων Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και της Δ/νσης Εκπαίδευσης της περιφέρειας Θεσσαλονίκης).

Στόχος του, είναι η παροχή γνώσεων αλλά και η ευαισθητοποίησή των μαθητών με παιδαγωγικό υλικό και οπτικοακουστικά μέσα για την προστασία απειλούμενων ειδών, την ορθολογική διαχείριση των ορεινών δασικών οικοσυστημάτων, την προσέγγιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών απειλών αλλά και την αποδοχή και δράση για την επίλυσή τους.

Οι μαθητές και τα παιδιά που θα παρακολουθούν το πρόγραμμα και θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες δεν θα επιβαρύνονται με κανένα κόστος. Η συμμετοχή τους είναι δωρεάν.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 10.000 μαθητές από όλο το νομό Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και ειδικά εκπαιδευμένων εθελοντών.

Ο χώρος του ΜΥΛΟΥ προσφέρει προσωπικό ασφάλειας και χώρους που πληρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας καθώς και προσβασιμότητας σε ΑΜΕΑ.

Τις παιδαγωγικές δραστηριότητες θα συμπληρώνουν χριστουγεννιάτικες, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σχετικές με το περιβάλλον, διαγωνισμοί, ενώ την περιβαλλοντική ενημέρωση θα συμπληρώνουν γιγάντιες εκθεματικές επιφάνειες που θα κοσμούν το χώρο με πληροφορίες, καθώς και η έκθεση του «εφήμερου δάσους» που πραγματεύεται το επίμαχο ζήτημα της προστασίας των δασών.

Πηγή: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Σχόλια