Η Τίνα Μπιρμπίλη για τα «πράσινα» σπίτια

1
54

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

birbili-green-housesΗ υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, δήλωσε στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, ότι εξετάζεται η δυνατότητα να έχει κάθε σπίτι το δικό του σύστημα ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Η εκδήλωση του εν λόγω συνεδρίου είχε θέμα την θέμα «Αξιοποίηση ενεργειακών πηγών και προστασία περιβάλλοντος: Ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί».

«Η έξοδος από την κρίση θα γίνει μόνο με την πράσινη ανάπτυξη, με όσους έχουν κερδίσει το συγκριτικό πλεονέκτημα στην πράσινη ενέργεια, στις μεταφορές, στη διαχείριση των απορριμμάτων» τόνισε η κ. Μπιρμπίλη.

Στους βασικούς στόχους του υπουργείου Περιβάλλοντος, η κ. Μπιρμπίλη ενέταξε την υποστήριξη της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ανάπτυξη στρατηγικών προσαρμογής.

Η υπουργός επίσης αναφέρθηκε, στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 65% μέχρι το 2050, με ενδιάμεσους δεσμευτικούς στόχους για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ανάτπυξη των ΑΠΕ.

Στην ίδια εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΛΠΕ κ. Ι. Κωστόπουλος αναφέρθηκε στους τρόπους διαχείρισης των ενεργειακών προβλημάτων στο άμεσο μέλλον, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργειακή οικονομικότητα αλλά και στις επενδύσεις που συμβάλλουν στην παραγωγή προϊόντων φιλικότερων προς το περιβάλλον. «Υπάρχει ανάγκη για επαναπροσδιορισμό του τρόπου παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, για μια ενεργειακή μετάλλαξη» τόνισε χαρακτηριστικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Comments are closed.