Άλλη μια νεκρή αρκούδα από πυροβόλο όπλο

1
22

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

another-dead-bear-gunshotΆλλη μια αρκούδα βρέθηκε νεκρή από πυροβόλο όπλο, στην περιοχή Καλαμαράς, στο Δήμο Γόργιανης και στο Δ.Δ. Κηπουρειού, δίπλα στο φυτοφράχτη του χωριού, τον οποίο και επισκέφθηκε προφανώς για να τραφεί.

Πρόκειται για ενήλικη θηλυκή αρκούδα, ηλικίας 15 ετών και 100 κιλών που ευτυχώς δεν συνοδευόταν από μικρά αρκουδάκια.

Το ζώο πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση στο πίσω μέρος του κρανίου, πριν από περίπου 2 μέρες.

Ο δράστης δεν είναι γνωστός.

Νέο τροχαίο με θύμα καφετιά αρκούδα

Νέο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου στις 2.40,  σε κάθετο δρόμο στην Εγνατία Οδό, με κατεύθυνση από Βογατσικό προς Καστοριά.

Το αυτοκίνητο δεν έπαθε μεγάλη ζημιά και οι επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκαν.

Ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία και προσπάθησε μαζί με την οικογένειά του να εντοπίσουν το τραυματισμένο ζώο για να του προσφέρουν βοήθεια.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του οδηγού, η αρκούδα τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Η αστυνομία της Καστοριάς ειδοποίησε αργότερα τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, αφού η αρκούδα, τραυματισμένη και αιμόφυρτη κινήθηκε με κατεύθυνση γειτονικό χωράφι με ασυγκόμιστη σοδειά καλαμποκιού.

Η επιτόπια έρευνα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ δεν οδήγησε στο τραυματισμένο ζώο, που ευελπιστούμε ότι θα καταφέρει να επιβιώσει μετά τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο.

Στο ίδιο σημείο, πριν από ένα χρόνο σκοτώθηκε πέρυσι ενήλικη αρσενική αρκούδα 175 κιλών.

Υπενθυμίζουμε ότι:

Η αρκούδα είναι ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος, στην Ελλάδα ο ελάχιστος πληθυσμός της υπολογίζεται σε 250 άτομα.

Η αρκούδα δεν έχει φυσικούς εχθρούς, μοναδικός της εχθρός είναι ο άνθρωπος.

Ο φόνος της αρκούδας τιμωρείται από το νόμο με ποινή φυλάκισης, εφόσον βέβαια συλληφθεί ο δράστης.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ εκφράζει την αγανάκτηση του για τον πρωτοφανή αφανισμό της αρκούδας στη χώρα μας, 10 νεκρές αρκούδες σε διάστημα 8 μηνών και απευθύνει έκκληση στις τοπικές αρχές των 10 νομών που ζει η αρκούδα στη χώρα, να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την προστασία του σπάνιου είδους της καφέ αρκούδας.

Πηγή: Αρκτούρος

Επικηρύχθηκε ο δράστης που σκότωσε το αρκουδάκι

Επικηρύχθηκε ο δράστης που σκότωσε το αρκουδάκι και το διαμέλισε στην περιοχή της Ροδόπης, έναντι χρηματικής αμοιβής 5,000 ευρώ από το Δήμο Σταυρούπολης Ξάνθης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ο δράστης, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, πάσχει από σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές και κατά συνέπεια αποτελεί κίνδυνο για την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Σταυρούπολης βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Αστυνομία, τον τοπικό Κυνηγετικό Σύλλογο και την περιβαλλοντική οργάνωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», για τον εντοπισμό  και τη σύλληψη του δράστη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.