Η Τίνα Μπιρμπίλη για την κύρωση των δασικών χαρτών

0
2

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

birbili-forest-mappingΗ υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, τόνισε χαρακτηριστικά στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ότι φιλοδοξούμε να είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που θα κυρώσει δασικό χάρτη και ελπίζουμε του χρόνου τέτοια εποχή, να έχουμε κυρώσει τους δασικούς χάρτες των αναδασωτέων εκτάσεων της Αττικής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την υπουργό, επιλογή της κυβέρνησης ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος της αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων της Αττικής και της αυθαίρετης δόμησης, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα και να δοθεί ένα σαφές στίγμα σε όλη τη χώρα για τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης.

Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την αναστολή της έκδοσης οικοδομικών αδειών και εργασιών σε περιοχές που κρίνονται αναδασωτέες, μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών, τόσο στις εντός όσο και στις εκτός σχεδίου περιοχές.

Εξαιρούνται τα νόμιμα υφιστάμενα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές καθώς και τα δημόσια έργα που έχουν χωροθετηθεί.

Όσοι έχουν βγάλει οικοδομική άδεια, αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες θα υποστούν επιτόπιο έλεγχο από ειδική επιτροπή ελέγχου.

Σχόλια