Η Clip News διοργανώνει το συνέδριο της FIBEP στη Θεσσαλονίκη

0
6

Περιβάλλον – Ενέργεια – Οικολογία:

news-clip-news-fibepΣτο συνέδριο της FIBEP στην Αργεντινή συμμετείχε η Clip News, η οποία επελέγη να διοργανώσει το επόμενο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 2011.

Η Clip News A.E. είναι μέλος της FIBEP (Διεθνής Ένωση Γραφείων Αποκομμάτων Τύπου) από τον Ιούνιο του 2002.

Η FIBEP ιδρύθηκε το 1953 και αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 70 μέλη σε πάνω από 40 χώρες, δηλαδή αντιπροσωπεύει 80% των εταιρειών αποδελτίωσης διεθνώς.

Σκοπός της FIBEP είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας μεταξύ των μελών, η διευκόλυνση των εταιρειών στην αποδελτίωση μέσων από άλλες χώρες, καθώς και η παρακολούθηση των εξελίξεων στον κλάδο της αποδελτίωσης των ΜΜΕ.

Κάθε 18 μήνες τα μέλη της FIBEP συναντώνται σε ένα τετραήμερο συνέδριο, την οργάνωση του οποίου αναλαμβάνει ένα από μέλη της Ένωσης. H Clip News συμμετέχει σταθερά σε κάθε συνέδριο της FIBEP, με σκοπό να είναι ενημερωμένη για τις εξελίξεις στον τομέα της αποδελτίωσης και να προσφέρει στους συνδρομητές της ολοένα και πιο σύγχρονες υπηρεσίες.

Το τελευταίο συνέδριο της FIBEP έλαβε χώρα στην Αργεντινή, από τις 14 ως τις 17 Οκτωβρίου 2009. Το βασικό θέμα του συνεδρίου ήταν «Η Ψηφιακή Πρόκληση» και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα social media (κοινωνικά μέσα) και οι νέες πηγές ενημέρωσης στον τομέα της αποδελτίωσης. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου κατέστη σαφές ότι οι νέες πηγές ενημέρωσης, και ειδικότερα η ανάπτυξη των social media (social networking sites, blogs κλπ) αλλάζουν ραγδαίως το χάρτη της ενημέρωσης. Οι ειδήσεις πλέον διαμορφώνονται και λαμβάνουν άλλη διάσταση και νόημα μέσω των χρηστών των social media, με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ανάγκη παρακολούθησης τέτοιων μέσων.

Παράλληλα, η Clip News είχε την ευκαιρία στην Αργεντινή να ενημερωθεί για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν ανάλογα γραφεία σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Συγκεκριμένα για τα social media, η Clip News θα επεξεργαστεί τις υπηρεσίες που διατίθενται και σύντομα θα είναι σε θέση να σας προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες παρακολούθησης των social media.

Κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου τα μέλη της FIBEP ψηφίσαν ανάμεσα σε δύο υποψήφιες πόλεις, τη Θεσσαλονίκη και την Κρακοβία, για το μέρος όπου θα γίνει το επόμενο συνέδριο. Η Clip News ετοίμασε μια σύντομη video παρουσίαση για τη Θεσσαλονίκη, προβάλλοντας όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά της πόλης, αλλά και το νόημα της Ελληνικής φιλοξενίας και κουλτούρας. Η ψηφοφορία ανέδειξε νικήτρια πόλη τη Θεσσαλονίκη και συνεπώς η Clip News θα αναλάβει, σε συνεργασία με τη FIBEP, τη διοργάνωση του επόμενου συνεδρίου, το Μάιο του 2011.

Δείτε την παρουσίαση της Clip News εδώ

Σχόλια