Το νομοσχέδιο για τα καμένα στο υπουργικό συμβούλιο

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

draft-of-law-forestsΤο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, για την προστασία των δασών και των καμένων δασικών εκτάσεων της Αττικής από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, θα συζητηθεί σήμερα 18 Νοεμβρίου στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Αμέσως μετά την έγκριση του, θα δοθεί στη δημοσιότητα και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί.

Το νομοσχέδιο αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας διαβούλευσης και η ανταπόκριση φορέων και πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Οι περισσότεροι ζήτησαν να επεκταθεί το καθεστώς προστασίας και περιορισμού της δόμησης σε όλες τις αναδασωτέες εκτάσεις της χώρας και όχι μόνο της Αττικής.

Το εν λόγω αίτημα προβλημάτισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς η αρχική πρόθεση ήταν να λειτουργήσει ως πιλότος και να δοκιμαστεί στην πράξη ο συγκεκριμένος νόμος όσον αφορά τη δυνατότητα αστυνόμευσης τυχόν αυθαίρετων κατασκευών μέσα στις καμένες εκτάσεις.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, αποδέχτηκε την επέκταση των περιορισμών στη δόμηση σε όλες τις καμένες εκτάσεις και θα ζητήσει την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου.

Επίσης, με τον νέο νόμο καταργούνται οι διατάξεις του δασικού νόμου του 2003 περί ορισμού του δάσους που είχαν κριθεί «δασοκτόνες».

Σχόλια