Οδηγός για το περιβάλλον από το Συνήγορο του Πολίτη

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

new-environmental-bookΟ Συνήγορος του Πολίτη προχώρησε στη συγγραφή ενός βιβλίου για το περιβάλλον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Είναι ένας Νομικός Οδηγός για το περιβάλλον, ο οποίος εκδίδεται δωρεάν από τη WWF Ελλάς, στο πλαίσιο ενός τριετούς προγράμματος για την έκδοση και παρουσίαση δέκα «Οδηγών για το περιβάλλον».

Σκοπός του εν λόγω Οδηγού, είναι η παρουσίαση των σημαντικότερων περιβαλλοντικών προβλημάτων, της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, καθώς και των δυνατοτήτων δράσης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο σε ένα πλήρες και ευανάγνωστο εγχειρίδιο.

Η πρώτη ενότητα του εγχειριδίου περιλαμβάνει το γενικό πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και της πρόσβασης στην περιβαλλοντική πληροφόρηση.

Στη δεύτερη ενότητα περιγράφονται τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας, τα οποία προκαλούν τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ακόμα, ο Νομικός Οδηγός για το περιβάλλον, περιλαμβάνει παραδείγματα διοικητικής δράσης από την εμπειρία του Συνηγόρου του Πολίτη, που έχει ως στόχο την καλύτερη  κατανόηση των δυνατοτήτων εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Σχόλια