Τα διεθνή ενεργειακά έργα στις προτεραιότητες του ΥΠΕΚΑ

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

environmental-ministry-energy-plansΗ νέα κυβέρνηση είχε τις πρώτες επαφές της για τη «δρομολόγηση» των διεθνών ενεργειακών έργων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Ο Γ. Μανιάτης, υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρέσβη, Vl. Chkhikvishvili, όπου συζήτησαν για τα έργα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και του φυσικού αερίου South Stream.

Ένα άλλο θέμα το οποίο συζητήθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ήταν η  ανανέωση της σύμβασης με τη Ρωσία που λήγει το 2016 για την προμήθεια φυσικού αερίου από το υπάρχον δίκτυο.

Όσον αφορά τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ο υφυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει άμεσα στη Βουλή, νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει πολεοδομικά θέματα στις περιοχές διέλευσης του αγωγού, ενώ θα αλλάξει και τη σύνθεση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, για τη συμφωνία διέλευσης με τη διεθνή εταιρεία του έργου.

Επίσης, ο κ. Μανιάτης έστειλε επιστολή επιστολή προς τον αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο Α. Piebalgs, με σκοπό τη διασφάλιση πόρων από το πρόγραμμα Ανασυγκρότησης για τη δημιουργία των δύο αγωγών φυσικού αερίου, Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Σχόλια